Актриса фільму «Бачення метелика» Рита Бурковська здобула премію Septimius Awards в номінації «найкраща європейська акторка»

Джерело: Держкіно

Українська акторка Рита Бурковська перемогла в номінації “найкраща європейська акторка” премії Septimius Awards 2023 у Нідерландах.

Нагороду українська акторка отримала за головну роль у стрічці “Бачення метелика” режисера Максима Наконечного. Церемонія нагородження відбулася 26 вересня 2023 року в Амстердамі, Нідерланди.

Зображення: Держкіно

Septimius Awards – це престижна церемонія нагородження, яка приділяє особливу увагу виявленню та заохоченню нових незалежних талантів, підтримці фантастичних фільмів і об’єднанню всіх елементів кіновиробництва та оповідання, включаючи художню літературу, науково-документальну літературу, анімацію, телесеріали та сценарії.

Зображення: Держкіно

Фільм “Бачення метелика” розповідає про аеророзвідницю з позивним “Метелик”, яка повертається з полону. Її чекають рідні, друзі, побратими та коханий. Але нове життя приносить і нові виклики. Це дебютна повнометражна робота режисера Максима Наконечного.

Сценарій фільму він написав спільно з письменницею та режисеркою Іриною Цілик (“Земля блакитна, ніби апельсин”, “Я і Фелікс”). У головній ролі знялась акторка Рита Бурковська.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня.