Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила у боях близько 90 літаків – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

За даними британських розвідників, від початку повномасштабної російсько-української війни війська РФ у боях втратили близько 90 своїх літаків.

Фахівці додали, що на деяких типах бойових літаків окупанти літають інтенсивніше, аніж у мирний час.

Оскільки кожен літак має певний термін служби у годинах польоту, цілком імовірно, що такі інтенсивні польоти скоротять термін служби російських літаків набагато швидше, аніж планували у РФ.

Своєю чергою потреба в додатковому обслуговуванні ускладнюється дефіцитом запасних частин через зростаючий попит і міжнародні санкції.

У розвідці резюмували, що зараз РФ зберігає можливість збільшувати кількість вильотів над тимчасово окупованою частиною України.

Однак, оскільки війна триває набагато довше, ніж спочатку планувало міністерство оборони Росії, зношеність літаків, ймовірно, знизить життєздатність довгострокової тактичної авіації РФ.

Міноборони кодифікувало і дозволило використовувати всюдихід-амфібію “ТАХА” у Збройних силах.

Європейський Союз не примушуватиме українських біженців призовного віку повертатися до України. Про це повідомила єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон, зазначивши, що нікого “не видворять” примусово з території ЄС.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру військової частини Дніпропетровської області та керівнику приватного підприємства за організацію закупівлі неякісного одягу для військовослужбовців на 200 млн грн.

СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ у Запоріжжі. Він шпигував за українськими військами на південному фронті, цікавлячись геолокаціями командних пунктів, складів боєприпасів та укріпрайонів, а також маршрутами і кількістю техніки ЗСУ.

Проблематика статусу “зниклих безвісти” в Україні виникла ще з 2014 року, з початком війни на…