За час повномасштабної війни рівень злочинності в Україні знизився на 15%

Джерело: МВС України

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що рівень злочинності в Україні за час війни знизився на 15%.

“За всіма основними видами злочинів ситуація контрольована. Якщо порівнювати початок широкомасштабної війни з сьогоднішнім днем, то кількість основних злочинів впала на 10-15 відсотків”, – повідомив очільник МВС Ігор Клименко.

Водночас міністр зазначив, що спостерігається ріст шахрайств. Тому зараз проходить розширення підрозділів кіберполіції і кримінального аналізу.

Крім цього, посилюється обмін інформацією з відповідними підрозділами СБУ.

За словами глави МВС, ще одним із серйозних викликів є боротьба з розповсюдженням наркотиків.

“У будь-якій країні, яка має соціальні та економічні проблеми, наркоманія стоїть на одному з перших місць. Ми це розуміємо, тому разом із нашими партнерами оновили підрозділ департаменту боротьби з наркозлочинністю. Його увагу спрямовано в першу чергу на великі злочинні організації, що безпосередньо впливають на виробництво і розповсюдження наркотичних речовин, і ми їх ведемо, починаючи від кордону”, – розповів Ігор Клименко.

Зокрема, міністр повідомив, що 26 вересня поліціянти вилучили більше ніж 100 кілограмів амфетаміну й затримали близько 20 осіб.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.