Рух «Талібан» планує запустити в Афганістані централізовану мережу камер спостереження

Джерело: Reuters

Радикальний ісламістський рух “Талібан” хоче запустити в Афганістані централізовану мережу камер спостереження.

“Талібан” створює масштабну мережу камер спостереження в містах Афганістану, для чого може бути використано план, розроблений американцями до виходу з країни у 2021-му році”, – йдеться у статті.

Як розповіли у виданні, влада Афганістану вже обговорила із Huawei плани можливої співпраці.

“Масове розгортання камер, яке передбачатиме фокус на “важливих точках” у Кабулі й деінде, стане складовою нової безпекової стратегії, на повне впровадження якої піде чотири роки”, – прокоментував речник міністерства внутрішніх справ Афганістану.

Зазначено, що “Талібан” вважає протидію нападам бойовиків головною причиною необхідності створення такої системи.

Утім, як зауважили співрозмовники агентства, деякі аналітики сумніваються у здатності дуже обмеженого у коштах режиму фінансувати подібну програму, а правозахисники висловлюють хвилювання, що будь-які подібні ресурси будуть використані для переслідування незгодних.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.