Поліція заарештувала чоловіка, який у 1996 році застрелив репера Тупака Шакура

Джерело: Sky news

29 вересня у Лас-Вегасі заарештували Дуейна Кіт Девіса, який у 1996 році застрелив репера Тупака Шакура.

Тупак Шакур був один із найвідоміших та найуспішніших американських реперів, шість разів номінувався на премію “Ґреммі” і вважається одним із найвпливовіших реперів усіх часів.

Його вбили в ніч на 7 вересня 1996 року в чорному BMW, яким керував засновник Death Row Records Меріон Найт.

Вони чекали колоною з приблизно 10 автомобілів на червоне світло в Лас-Вегасі, коли біля них зупинився білий Cadillac і почалася стрілянина. Тупак помер після кількох пострілів.

На той час йому було 25 років.

Стрілянина сталася після бійки в казино напередодні ввечері між Орландо Андерсоном, Тупаком і їхніми спільниками.

Було багато свідків, але розслідування тривало довго, частково через те, що ці свідки відмовилися співпрацювати, повідомляла раніше поліція Лас-Вегаса.

Заарештований у п’ятницю чоловік є дядьком Андерсона, одного з відомих суперників Тупака, якого влада давно підозрює у смерті репера.

Андерсон заперечував будь-яку причетність до вбивства Шакура.

На фронті, у війні проти росіян, загинув військовий НГУ Василь Особа, — чоловік доньки мовознавиці Ірини Фаріон Софії Семчишин.

Американський актор Кіану Рівз, зокрема відомий ролями у фільмах “Швидкість” та “Матриця”, вперше дебютував у професійних автоперегонах на легендарному треку в Індіанаполісі. Попри те, що актор зійшов із траси після виходу з дев’ятого повороту, він зумів продовжити гонку.

5 жовтня львівський блогер Ніколас Карма розповів про напад на нього в центрі Полтави. За словами блогера, до його шиї приставили пістолет після суперечки із чоловіками. Одним з учасників конфлікту був начальник районного ТЦК та СП Олександр Логвиненко. Речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін зазначив, що Ніколас Карма навмисне почав конфлікт з військовослужбовцем.

Офіцер 15 бригади оперативного призначення “Кара-Даг” НГУ Віталій Міловідов відзначив, що на Покровському напрямку вже протягом тижня ворог знову вдається до застосування броньованої техніки.

На Харківському напрямку загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на стороні Збройних Сил України.