Кремль планує й надалі використовувати бійців ПВК «Вагнер» – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

За даними британських розвідників, Кремль планує і надалі використовувати бійців приватних військових компаній, зокрема найманців ПВК “Вагнер”.

29 вересня російська влада опублікувала кадри зустрічі президента РФ Володимира Путіна з колишнім начальником штабу ПВК “Вагнер” Андрієм Трошевим доручивши йому нагляд за створенням нових “добровольчих бойових підрозділів”.

Розвідники зауважили, що приблизно під час повстання в червні 2023 року Трошев прийняв посаду в офіційних силових структурах РФ і ймовірно, брав участь у заохоченні інших “вагнерівців” підписувати контракти з міноборони РФ.

Саме намагання російського оборонного відомства взяти під контроль “вагнерівців” і було причиною повстання найманців 24 червня 2023 року.  На думку фахівців, імовірно, тепер чимало “вагнерівців” вважають Трошева зрадником.

На зустрічі також був присутній заступник міністра оборони Юнус-Бек Євкуров, який нещодавно був у турне африканськими країнами.

Президентська підтримка Трошева та Євкурова вказує на те, що Росія продовжує використовувати добровольчі підрозділи та приватні військові компанії, а також планує майбутнє ПВК “Вагнер”.

Фахівці резюмували, що РФ готова спиратися на досвід ветеранів, які можуть продемонструвати свою лояльність державі та постійну участь у глобальному Півдні, але, ймовірно, під більшим наглядом з боку Кремля.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.