Художниця створила картини, присвячені боротьбі сімей за свободу захисників «Азовсталі»

Джерело: пресслужба Асоціації родин захисників “Азовсталі”

До Дня захисників та захисниць українська художниця Інна Дранківська ініціювала фотопроєкт, присвячений боротьбі родин за свободу захисників “Азовсталі”.

Фото: @dashassk_

Як розповідається, в центрі сюжету – родичі полонених оборонців Маріуполя, які тримають в руках картини художниці із запитанням, які мучать кожного, хто понад рік чекає на повернення свого героя чи героїню з полону.

Фото: @dashassk_

За словами художниці, головна мета проєкту – нагадати суспільству про нашу боротьбу за полонених азовців.

Фото: @dashassk_

“Вони перебувають у муках вже 16 місяців, хоча їм обіцяли 2-3 місяці та повернення додому. Тож коли відбудеться це довгоочікуване повернення? Коли мене запитують: “Хто у тебе в “Азові”, що ти так кричиш про це?” – я відповідаю: “Всі. І у вас там також всі”, – розповіла Дранківська.

Фото: @dashassk_

Своєю чергою, асоціація родин захисників “Азовсталі” подякувала художниці та авторці світлин за її ініціативу та небайдужість.

Фото: @dashassk_

“Захисники та захисниці Маріуполя мають бути вільними!”, – наголосили члени асоціації.

Фото: @dashassk_

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…