У Фінляндії скасували заборону на передачу персональних даних сервісу «Яндекс» до Росії

Джерело: Reuters

У Фінляндії скасували тимчасову заборону на передачу російській технологічній групі “Яндекс” та її голландському партнеру Ridetech персональних даних користувачів застосунку для виклику таксі Yango, власником якої є компанія з РФ.

Як нагадали в агентстві, про цю заборону було оголошено у серпні у відповідь на нове російське законодавство, яке, як вважають у Фінляндії, надасть Федеральній службі безпеки РФ право отримувати дані фінських користувачів, здобуті під час роботи сервісу таксі.

Проте у новій заяві регуляторного органу із захисту даних Фінляндії пояснили, що згідно з оновленою інформацією, російське законодавство не поширюється на служби таксі. Водночас там додали, що заборона, що лише повинна була набути чинності, не буде реалізована.

“Нині Yango дозволено продовжувати працювати у Фінляндії”, – йдеться у повідомленні. При цьому в заяві вказано, що моніторинг передачі персональних даних фінські органи влади продовжать у співпраці з норвезькими та голландськими регуляторами.

Своєю чергою, представники Yango заявили, що обробляють персональні дані у суворій відповідності до законодавства ЄС та що РФ у будь-якому випадку не має юрисдикції над міжнародним бізнесом компанії.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.