Глава МЗС РФ поскаржився на «нацизм» у ЄС через заборону на в’їзд російських авто

Джерело: росЗМІ

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив країни Євросоюзу у “нацизмі” через заборону на в’їзд автомобілів із російськими номерами.

Мене вразило, з якою швидкістю з європейців, з усіх практично, злетіла зовнішня благообразність, якою вони прикривалися останніми роками, зберігаючи в собі якісь залишки не лише дипломатії, а й елементарної етики. Загалом, це прояв того, що заведено називати нацизмом. Стосовно росіян лише, — сказав Лавров.

8 вересня Єврокомісія опублікувала роз’яснення до санкцій, яке заборонило в’їзд автомобілям на російських номерах до країн Євросоюзу. Обмеження вже запровадили Фінляндія, Німеччина, Естонія, Литва, Латвія, Польща.

2 жовтня до заборони також приєдналася Болгарія, тоді як Норвегія запровадить аналогічні заходи з 3 жовтня.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.