Toyota створила оббивку сидінь з перероблених пластикових пляшок

Джерело: Nhk

Японський автовиробник Toyota повідомив, що оббивка сидінь у деяких їхніх нових моделях автомобілів буде виготовлена з матеріалу, який вдалося отримати з переробки пластикових пляшок.

Як розповіли у виданні, пластикові пляшки, зібрані головним офісом Toyota, будуть подрібнені та перетворені на нитки для плетіння оббивки. Загалом на оббивку для одного автомобіля потрібна 21 пляшка.

Новий матеріал буде використовуватися в декількох повнопривідних моделях Toyota, які будуть випущені в наступному році в Японії і за кордоном.

Компанія Toyota заявила, що планує застосовувати більше повторно використовуваних матеріалів, щоб досягти своєї мети щодо вуглецевої нейтральності до 2050-го року.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.