На соцмережу X (Twitter) подали позов щодо порушення торгової марки

Джерело: Reuters

Маркетингова агенція X Social Media подала позов на X Corp Ілона Маска, у якому стверджує, що нова назва соцмережі (колишня Twitter) порушує її торгову марку, що містить “Х”.

У позові X Social Media наголошується, ребрендинг соціальної мережі Twitter на X у липні цього року може викликати плутанину споживачів.

Імовірно, що ця справа є першою з численних суперечок щодо торгових марок із компанією Маска щодо літери “X”, яка зазвичай використовується в технологічному брендингу.

Символ “X” включено до сотень федеральних торгових марок. Серед них Microsoft (MSFT.O) і Meta Platforms (META.O).

X Social Media із Віндерміра (штат Флорида) — це рекламне агентство, яке спеціалізується на судових процесах щодо масових збитків.

На вебсайті компанії казано, що Джейкоб і Розанна Малгерби заснували агентство у 2015 році, щоб зв’язати мешканців Флориди з адвокатами після розливу нафти Deepwater Horizon у Мексиканській затоці.

У позові сказано, що агентство використовує назву “X Social Media” з 2016 року та володіє федеральною торговою маркою, яка її покриває. Компанія заявляє, що інвестувала понад 400 мільйонів доларів у рекламу у Facebook, щоб охопити потенційних клієнтів.

Компанія заявила, що ребрендинг Twitter вже заплутав клієнтів і спричинив втрату прибутку.

“За короткий час X Corp оволоділа своїм впливом у соціальних мережах, маркетинговими ресурсами та загальною національною популярністю, щоб домінувати у сприйнятті споживачами свого знака “X””, — мовиться у позові.

X Social Media просить суд змусити компанію Маска припинити використовувати назву “X” і відшкодувати певну суму, розмір якої не вказано.

  • У соцмережі X (колишній Twitter) Ілона Маска, вимкнули функцію, яка дозволяла користувачам повідомляти про дезінформацію щодо виборів.
  • Соціальну мережу X, раніше відому як Twitter, власником якої є Ілон Маск, назвали найбільшим джерелом поширення дезінформації. Відтак Європейський Союз закликав платформи посилити свою пильність у боротьбі з російською “війною ідей”.

Українська співачка Джамала анонсувала нову пісню “Люблю”, яка, схоже, вийде на платформах 24 травня. В опублікованому відео в Instagram видно, як вагітна Джамала виконує приспів, тримаючись за живіт.

Міжнародний кримінальний суд (МКС) оголосив про намір подати ордери на арешт лідерів ХАМАСу та прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху. Причиною назвали воєнні злочини та злочини проти людяності, пов’язані з подіями 7 жовтня та війною в Газі.

Американський актор Дебні Коулмен, відомий ролями у фільмах “З дев’ятої до п’ятої” та “Тутсі”, помер у віці 92 років.

У мережі поширився інтернет-тренд щодо приручення домашніх тварин — до нього долучилися й українські військові. Наприклад, користувачка @wikentiyax розповіла про долю кота, якого назвали Паладін.

У неділю, 19 травня, гелікоптер, на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Раїсі, зазнав аварії. Невдовзі стало відомо, що внаслідок авіакатастрофи загинули всі пасажири. Світові лідери висловив свої співчуття у зв’язку із загибеллю Раїсі.