Стрілянина у Дніпрі: у крові супутниці нападника на поліціянтів виявили алкоголь

Джерело: Суспільне 

29 вересня у Дніпрі поліціянти застрелили чоловіка, який напав на них та почав бити після того, як вони зупинили його авто. Разом із нападником була жінка, в крові якої знайшли алкоголь.

Під час інциденту вона перебувала за кермом, але потім теж стала чинити опір патрульним. За словами речника територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Полтава Олександра Білка, в її крові виявлено 0,33 проміле алкоголю.

ДОВІДКА: у Дніпрі патрульні поліціянти застрелили чоловіка, який напав на них та почав бити після того, як вони зупинили його авто.

За попередніми даними, співробітники правоохоронних органів у Дніпрі зупинили авто для перевірки. Між водієм машини та поліціянтами виник конфлікт, під час якого чоловік напав на правоохоронців та почав їх бити. Патрульним довелося застосувати проти нього вогнепальну зброю, унаслідок чого чоловік зазнав поранення.

Від поранень чоловік помер на місці. За словами очевидців події, загиблий перебував напідпитку, а в салоні його машини знаходились діти.

Наступного дня, 30 серпня, патрульна поліція України  опублікувала відео з інцидентом у Дніпрі, під час якого поліціянти застрелили чоловіка, який напав на них та почав бити після того, як вони зупинили його авто за порушення правил дорожнього руху.

  • 12 вересня слідчі вручили повідомлення про підозру 23-річній жінці, яка 29 серпня під час смертельного інциденту з патрульними чинила опір патрульним.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.