«Корумпована країна»: ексглава Єврокомісії заявив, що Україна не готова до вступу в ЄС

Джерело: Augsburger Allgemeine

Ексголова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Україна поки що не відповідає критеріям для членства в ЄС через корупцію на всіх рівнях.

“Не варто давати неправдивих обіцянок людям в Україні, які по шию в стражданнях. Мене дуже обурюють деякі голоси в Європі, які кажуть українцям, що вони можуть стати членами ЄС негайно. Це не було б добре ні для ЄС, ні для України”, – заявив Юнкер.

Також він додав, що будь-хто, хто мав хоч якийсь стосунок до України, знає, що “це корумпована країна на всіх рівнях суспільства”.

“Попри зусилля, вона не має права приєднатися і потребує масштабних внутрішніх реформ”, – зазначив ексглава Єврокомісії.

Водночас, на його думку, європейська перспектива для Молдови та України повинна “зберігатися, але не повинна бути скомпрометованою”.

“Якщо в цих країнах буде досягнуто прогресу, чи то в Україні, чи то на Західних Балканах, вони, безумовно, повинні мати можливість брати участь в окремих етапах європейської інтеграції. Ми повинні працювати над тим, щоб зробити можливим щось на кшталт часткового приєднання”, – сказав Жан-Клод Юнкер.

Справу щодо замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо перекваліфікували на терористичний акт. З 15 травня і дотепер справу розслідували як спробу умисного вбивства.

Колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат звинуватив нардепку Марʼяну Безуглу в поширенні даних про місцеперебування генералів ЗСУ в Дніпрі, яке ворог атакував ракетами.

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що інформація про інтерв’ю президента Володимира Зеленського американському журналісту Такеру Карлсону не відповідає дійсності. Раніше той брав інтерв’ю у президента РФ.

Останнім часом прикордонники фіксують все більше спроб нелегально перетнути кордон. Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що чоловіки готові платити “перевізникам” від $3000 до $20 000.

Протягом минулої доби, 3 липня, по всій лінії фронту зафіксовано 161 бойове зіткнення.