У Києві 8 підлітків обкрадали могили Героїв України: їх розшукали правоохоронці

Джерело: Нацполіція

У Києві поліціянти розшукали вісьмох підлітків, які обкрадали могили загиблих українських військових. На їх батьків складено адміністративні протоколи.

За інформацією правоохоронців, вони отримали повідомлення про вісьмох підлітків, які “розважались”, обкрадаючи могили захисників України на одному з кладовищ Києва.

Після повідомлення про дії підлітків на місце інциденту прибули працівники ювенальної поліції. Там свідки розповіли правоохоронцям, що підлітки регулярно “розважаються” на Берковецькому кладовищі, забирають із місць поховань пам’ятні речі – прапори, шеврони, браслети тощо.

Коли їм роблять зауваження, у відповідь вони агресивно висловлюються і поводяться зухвало: вживають алкоголь та палять.

Завдяки відпрацюванню поліціянтам оперативно вдалося встановити вісім хлопців і дівчат, 2010 та 2011 років народження. Їх разом із батьками доставили до відділу поліції, де на батьків склали адмінпротоколи.

З малолітніми порушниками провели профілактичну роботу, до якої також залучать представників соцслужб та навчальних закладів.

Частину речей, які вони забрали із могил, поліцейські вилучили і повернуть рідним загиблих Героїв.

“Замість висновків і повчань, ми просто звертаємося до батьків. Шановні батьки, виховуйте дітей, приділяйте їм час і цікавтеся, як вони проводять дозвілля”, – наголосили поліціянти.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.