Автомобілі та бензовози: Порошенко купив у Великій Британії нову партію техніки для ЗСУ

Джерело: Петро Порошенко у Facebook

П’ятий президент України та лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко під час поїздки до Великої Британії побував на військових складах і законтрактував нову велику партію техніки для українських захисників.

Серед придбаної техніки – броньовані Land Rover для евакуації, бензовози та вантажівки.

“Хочу подякувати новому міністру оборони Великої Британії, міністру оборонних закупівель і нашим волонтерам тут, у Великій Британії. Ми шукаємо і знаходимо броньовані засоби для евакуації для наших батальйонів. Ми знайшли певну кількість машин Land Rover. Ми доведемо їх до розуму, наші волонтери зроблять технічну перевірку і, якщо все буде добре, то ці 8 знайдених броньованих автомобілів Land Rover 2005-2008 років будуть закуплені, оформлені і відправлені в Україну”, – розповів Порошенко.

Він також додав, що вдалося знайти пару бензовозів на базі традиційних ДАФів. За його словами, їх вже доведено до ладу, тому відразу відправляються в Україну.

Зображення: “Європейська Солідарність”

“Так само куплено додатково 40 ДАФів. Ми зараз починаємо проводити ремонт паливної системи, ремонт пневматики, попереднє обслуговування двигуна”, – зазначив п’ятий президент України.

Вартість цієї партії техніки – 450 тисяч фунтів, її придбано коштом Фонду Порошенка та волонтерів “Справи громад”.

Зображення: “Європейська Солідарність”

“Ці 40 машин після оформлення починають рухатися в бік України. Це щоденна, але дуже важлива робота. Загальна кількість, яку уже зараз законтрактовано і сплачено, перевищує 200 автомобілів”, – розповів Петро Порошенко.

Зображення: “Європейська Солідарність”

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.