Ситуація в зоні відповідальності Сил оборони півдня залишається стабільно напруженою

Джерело: Оперативне командування “Південь”

Станом на 5 жовтня оперативна ситуація у зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. Зазначається, що різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

Наразі триває контрбатарейна боротьба, продовжується переміщення сил та засобів.

У пресслужбі зауважили, що корабельне угруповання ворога розгорнуто в кількості 11 кораблів, із них дев’ять – в Чорному та два – в Азовському морях. Водночас на бойовому чергуванні перебуває один надводний ракетоносій, споряджений до восьми ракет типу “Калібр”.

Ворог здійснив 4 авіаційні удари, застосувавши 22 керовані авіабомби, в тому числі в морі, в напрямку Вилкового Одеської області. Внаслідок ударів по населених пунктах Херсонщини – Миколаївка, Ольгівка, Одрадокам’янка – зруйновано одну та пошкоджено 3 будівлі. Жертв серед населення немає.

Своєю чергою, Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

  • 32 окупанти;
  • самохідна артилерійська установка “Гвоздика”;
  • 5 гармат;
  • 5 одиниць автобронетехніки;
  • човен.

Також знищено ще один польовий пункт боєпостачання.

Також протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.