ДСНС запускає Державний електронний реєстр об’єктів підвищеної небезпеки

Джерело: ДСНС України

З 7 жовтня Державна служба України з надзвичайних ситуацій запускає електронний реєстр об’єктів підвищеної небезпеки.

Він дозволяє експлуатантам реєструвати відповідні об’єкти без безпосереднього звернення до територіальних органів ДСНС.

Через новий сервіс з’явиться можливість подавати матеріали ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки в електронній формі через особистий кабінет.

Раніше ДСНС запровадила електронне декларування відповідності матеріально-технічної бази. Зараз тривають роботи над запуском електронного декларування ще у “Дії.Бізнес”.

Крім того, для покращення взаємодії з бізнесом торік фахівці служби створили та підтримують роботу чат-бота “Інтерактивний інспектор”, що допомагає підприємцям в отриманні відповідей на безпекові питання.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.