У Криму росіяни продовжують поширювати пропагандистські друковані матеріали – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву

У тимчасово окупованому Криму росіяни продовжують поширювати друковані інформаційно-пропагандистські матеріали, аби сформувати потрібну Кремлю громадську думку серед жителів півострова.

Зокрема, пропагандистське друковане видання “Крымская правда” у своїх матеріалах за перші дні жовтня використовувало наступні наративи:

  • Нібито наявність у Кремля можливостей для створення загроз Канаді у відповідь на її заходи з підтримки України;
  • Нав’язування думки про нібито безрезультатність контрнаступальних дій Сил оборони України;
  • Нав’язування ворожого ставлення до НАТО.

Крім цього, серед матеріалів згаданого видання було маніпулятивне читацьке голосування, яке окупанти ініціювали серед населення Криму, поставивши наступне питання – “Если лишить Украину выхода к Черному морю, оградит ли это Крым от атак беспилотников?”.

Були сформовані наступні варіанти відповідей на це питання – а)“поддерживаю – надо идти до Приднестровья”, б)“это не решит проблему, до Крыма не долетят, долетят до других регионов, надо покончить с Украиной”, в) “проблему решит использование ядерного оружия”.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.