США висилають двох російських дипломатів із посольства у Вашингтоні

Джерело: CNN

6 жовтня в Держдепартаменті США заявили, що висилають двох російських дипломатів із посольства у Вашингтоні.

Це видворення є відповіддю на “зловмисне видворення Росією двох дипломатів посольства США в Москві” минулого місяця, заявив речник, додавши, що Держдепартамент відповів взаємністю, видворивши двох “офіційних осіб російського посольства, які працюють у Сполучених Штатах”.

“Міністерство не терпітиме тактику переслідувань наших дипломатів з боку російського уряду. Дії Департаменту посилають чітке повідомлення про те, що неприйнятні дії проти персоналу нашого посольства в Москві матимуть наслідки”, — сказав прессекретар у заяві, надісланій електронною поштою.

Минулого місяця речник Держдепартаменту Метью Міллер попередив, що США “швидко” відреагують на видворення двох американських дипломатів з Росії.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.