«Середній психологічний вік українців шість років» – Арестович в інтерв’ю журналістці РФ

Джерело: Олексій Арестович в інтерв’ю російській журналістці

Колишній радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю російській журналістці Юлії Латиніній заявив, що, дивлячись на нашу боротьбу, США приймають українців за “дикунів”. Таке враження, мовляв, сформувалося на тлі непорозумінь з американським мільярдером Ілоном Маском та з польським урядом стосовно експорту українського зерна.

Російська журналістка поцікавилася в Арестовича, чи могла б Україна “не зіпсувати відносини” з американським винахідником. Окрім цього, Латиніна запитала щодо непорозуміння з Польщею.

Можна було, але ж. Ти розумієш, Юль, ми ж балбєси! Ну давайте вже правду називати: середній психологічний вік українця — шість років, — зазначив колишній позаштатний радник голови ОП.

Арестович також зауважив, що “не дарма” три тижні провів у США.

Сильно не дарма. Можу вам сказати, як вся наша так звана боротьба виглядає звідти. Це дикуни, провінційні дикуни! Хочеться триматися якомога далі від деяких заяв, — наголосив він.

За його словами, це “гостре несприйняття такої риторики” впливовими та мислячими американцями.

Своєю чергою, блогер Сергій Стерненко зауважив важливий контекст. Він пояснив, що цю “антиукраїнську дичину” Арестович проговорив одразу після того, як росіяни вбили 51 людину у с. Гроза.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.