ХАМАС тримає в заручниках близько 130 ізраїльтян – ЗМІ

Джерело: The Times of Israel

Високопосадовець ХАМАС Мусса Абу Марзук заявив, що угруповання тримає в заручниках близько 130 ізраїльтян, включаючи високопоставлених армійських посадовців.

Своєю чергою, керівник Палестинського ісламського джихаду Зіяд ан-Нахала повідомив, що в них в полоні близько 30 громадян Ізраїлю, які повернуться додому, тільки якщо будуть звільнені палестинські в’язні.

Водночас представник волонтерської групи ZAKA, яка займається пошуком людських останків після терактів та інших катастроф, зазначив, що вони зібрали понад 250 тіл з місця проведення музичного фестивалю на півдні країни.

Вказано, що кількість загиблих в Ізраїлі після нападу ХАМАС перевищило 700 людей. За даними Міністерства охорони здоров’я, щонайменше 2315 людей отримали поранення та пройшли лікування в ізраїльських лікарнях. 23 особи перебувають у критичному стані, 340 – у важкому, а 449 – у стані середньої тяжкості.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.