Міністр оборони Умєров відвідав позиції українських захисників на Таврійському напрямку

Джерело: Міністерство оборони України у Telegram

Міністр оборони України Рустем Умєров відвідав бойові бригади, що перебувають у складі оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія”. Під час зустрічі він нагородив військових, які проявили себе у боях зі ЗС РФ.

Фото: Міністерство оборони України

Очільник Міноборони заслухав командувача ОСУВ “Таврія” бригадного генерала Олександра Тарнавського. Вони разом визначили проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Разом із представниками командування бригад 10-го армійського корпусу він обговорив питання пріоритетів у постачанні озброєння та військової техніки.

Фото: Міністерство оборони України

У командному пункті оперативного угруповування військ “Запоріжжя” міністр ознайомився з особливостями організації бойового управління.

“Обговорили з керівництвом ОУВ найбільш чутливі теми для наших підрозділів: протиповітряна оборона, безпілотні авіаційні комплекси, РЕБ. Кожного дня наші військові наближають неминучу деокупацію Криму та всіх окупованих територій. Ціною важких втрат та жертв. Вдячні кожному та кожній. Разом до перемоги!” – зазначив Рустем Умєров.

Фото: Міністерство оборони України

Фото: Міністерство оборони України

Фото: Міністерство оборони України

Фото: Міністерство оборони України

Фото: Міністерство оборони України

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.