Ізраїльська армія ліквідувала міністра економіки ХАМАС

Джерело: офіційний представник армії оборони Ізраїлю, контрадмірал Даніель Хагарі у Twitter (X)

Армія Ізраїлю ліквідувала міністра економіки бойовиків ХАМАС Джавада Абу Шамалу. Офіційний представник армії оборони Ізраїлю, контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що ця особа керувала фінансами організації.

Крім того, Джавада Абу Шамалу виділяв кошти на фінансування та управління тероризмом усередині та за межами Сектора Гази.

Він додав, що представник армії Ізраїлю стверджує про ліквідацію “одного з високопоставлених членів політичного бюро терористичної організації ХАМАС, який обіймав посаду керівника відділу національних зв’язків організації”. За його словами, мовиться про Закарію Абу Маамра — “голову міністерства національних відносин у політичному бюро терористичної організації ХАМАС у Секторі Гази”.

На своїй посаді Абу Маамр відповідав за “прийняття рішень у Газі, забезпечення внутрішніх відносин та координацію між організаціями Гази”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.