Затримано осіб, які сприяли у заволодінні майже 4 млн грн з депозиту вдови військового ЗСУ

Джерело: пресслужба Офісу Генерального прокурора

Трьом громадянам із Дніпропетровської, Волинської і Черкаської областей, які передали свої персональні дані групі шахраїв за грошову винагороду, було пред’явлено обвинувачення у співучасті в шахрайстві (згідно зі статтею 27 частиною 5 і статтею 190 частиною 4 Кримінального кодексу України).

Група шахраїв використовувала їх електронні гаманці, ФОП та віртуальний сервіс для здійснення шахрайської схеми у заволодінні депозитом, що належав вдові військового ЗСУ.

Шахраї дізналися, що жінка отримала державну матеріальну допомогу внаслідок загибелі її чоловіка під час війни та про зберігання цих коштів в банку. Вони зателефонували до жінки під виглядом оператора мобільного зв’язку і переконали її на деякий час вимкнути телефон.

Після цього, шляхом відновлення її SIM-карти вони створили електронну копію її номера, що надало їм доступ до онлайн-банкінгу. Шахраї вивели майже 4 мільйони гривень на свої рахунки через облікові записи на криптобіржах.

Під час обшуків у місцях проживання підозрюваних в трьох регіонах України було вилучено комп’ютери, мобільні телефони, банківські картки та SIM-карти різних мобільних операторів.

Фото: пресслужба Офісу Генерального прокурора

Наразі тривають слідчі дії щодо встановлення інших осіб, які були причетні до скоєння цього шахрайства.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.