Росіяни завдали удару по дитячій лікарні в Херсоні

Джерело: начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко

Зранку 12 жовтня російські військові завдали удару по Херсону. ЗС РФ пошкодили дитячу лікарню.

Удар було завдано з окупованого лівого берега Дніпра та області. Після цього пролунали кілька вибухів у центрі міста й передмісті.

Стосовно постраждалих чи загиблих інформації не надходило.

Фото: Херсонська міська військова адміністрація

Утім у Дніпровському районі було пошкоджено одне з відділень медзакладу. Там не перебували хворі або персонал.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс здійснив неанонсований візит до України, відвідавши Харків у неділю, 6 жовтня. Місто, яке регулярно зазнає обстрілів з боку Росії, стало ключовою частиною його поїздки.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.