Внаслідок повномасштабної війни понад 300 тваринницьких ферм пошкоджено або зруйновано

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький повідомив, що внаслідок повномасштабної агресії РФ понад 300 тваринницьких ферм пошкоджено або зруйновано.

Зокрема, загинуло близько 7 тисяч голів великої рогатої худоби та 3,5 млн голів птиці.

Водночас в Україні є всі передумови для ефективного розвитку м’ясної галузі і реалізації експортного потенціалу.

За словами Тараса Висоцького, для успішного розвитку тваринницької галузі потрібно подолати кілька викликів. Один з них – енергетичний.

“Тваринництво – галузь, де не може бути паузи у виробництві. Щоб сектор розвивався і був стабільним, потрібне постійне забезпечення тварин кормами та безперебійне енергопостачання”, – пояснив Тарас Висоцький.

А також зауважив, що одне з важливих завдань тваринницької  галузі – експорт продукції. І тут, за його словами, є позитивні зрушення.

Цьогоріч очікується збільшення виробництва свинини на 4% в порівнянні з 2022 роком. Також зростає експорт м’яса та м’ясопродуктів.

Зокрема, за 9 місяців 2023 року зростання обсягів експорту м’яса становило понад 10% порівняно з 2022 роком. Експорт свинини збільшився майже у 2,5 раза.

Згідно з короткостроковим прогнозом на 2024 рік, очікується стабілізація обсягів виробництва м’яса птиці та свинини.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.