МВФ оголосив про створення фонду підтримки реформ в Україні

Джерело: голова Національного банку України Андрій Пишний Facebook

У Міжнародному валютному фонді заявили про запуск Фонду розбудови спроможностей для України, який займатиметься потребами реалізації плану щодо розвитку потенціалу України та здійснення реформ.

“МВФ вкотре підтвердив своє лідерство у процесі мобілізації фінансової допомоги для України”, — зазначив голова НБУ.

Він наголосив, що на сьогодні донори виділили 14 млн доларів, а загальна ціль — 65 млн доларів.

Під час заходу в Марракеші на щорічній зустрічі МВФ та Світового банку були присутні перший заступник директора-розпорядника МВФ Гіта Гопінат та представники Литви, Словаччини, Японії.

“Реформи в Україні та зміцнення спроможності мають відбуватися постійно, без зупинки, із залученням найкращого світового досвіду”, — додав Пишний.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.