Помер Олександр Востряков — народний артист України та соліст Національної опери

Джерело: Національна музична академія України імені Чайковського у Facebook та Національна опера

14 жовтня через важку хворобу помер 79-річний народний артист України, багаторічний соліст Національної опери Олександр Востряков.

“Відійшов у вічність народний артист України, багаторічний соліст Національної опери України, професор НМАУ ім. П. І. Чайковського Олександр Востряков. Висловлюємо співчуття рідним та близьким видатного співака”, —  йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що у доробці артиста було понад сорок партій. Він був провідним солістом Національної опери України протягом трьох десятиліть – від 1983 до 2012 року.

Також Востряков викладав сольний спів у Київській консерваторії (НМАУ) ім. П. Чайковського з 1990 року.

Прощання з народним артистом України відбудеться 17 жовтня о 11.00 у фоє опери.

  • Помер 86-річний Володимир Василенко – український юрист-міжнародник, надзвичайний і повноважний посол України, громадський діяч. Він доклав багато зусиль для розробки закону про застосування української мови як державної.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.