Серфер всередині «вогняного кільця»: фотограф зробив незвичне фото сонячного затемнення

Джерело: F5 da Folha

Бразильський фотограф Марчело Мараньї зробив незвичну фотографію сонячного затемнення – серфер з Ріо Італо Феррейра всередині “вогняного кільця”. У митця було лише п’ять секунд, щоб зробити ці кадри.

Жителі Північної та Південної Америки могли спостерігати кільцеподібне сонячне затемнення 14 жовтня.

Ідея зробити подібні фото виникла у фотографа ще п’ять років тому, коли він дізнався, що це явище станеться у Бразилії. Спершу він проаналізував, де затемнення можна побачити на суші, де воно почнеться, пройде і закінчиться.

Фото: Marcelo Maragni / Red Bull

Цього року він попросив позувати для кадрів олімпійського чемпіона з серфінгу Італо Феррейру.

“Я подумав: “Вау, тут все пов’язано, це він той, хто повинен бути на цьому фото. Золоте коло, хлопець – золотий олімпійський призер”, – поділився фотограф.

Марчело Мараньї намагався зробити сонце дуже великим, тому використовував, як він сказав, “абсурдний зум”.

“Це був об’єктив 600 міліметрів, з дублером. Отже, він став об’єктивом 1200 міліметрів, тобто із силою 1 метра об’єктива”, – розповів він, додавши, що спорстмен не міг знаходитися неподалік від нього.

Фото: Marcelo Maragni / Red Bull

Італо Феррейра знаходився на відстані близько 650 метрів від фотографа. Той розрахував точний час, коли сонце проходитиме через цю точку, і Мараньї мав загалом п’ять секунд, аби зробити потрібний знімок.

“Мені вдалося зробити кілька різних фотографій. Але найособливішим є те, коли утворилося кільце. Це надзвичайно рідкісна річ, найкрасивіша, найцікавіша”, – зазначив Марчело Мараньї.

Фото: Marcelo Maragni / Red Bull

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.