«Армія дронів» відправить на фронт ще 800 безпілотників

Джерело: Міністерство цифрової трансформації

На передову для Збройних сил України відправлять ще 800 безпілотників у межах проєкту “Армія дронів”.

“Чим більше у військових БПЛА, тим більша перевага на фронті, тому підсилюємо бійців “пташками” від Армії дронів. Це 800 безпілотників — дрони українського виробництва, які придбали за кошти з держбюджету”, — йдеться в повідомленні.

У цій партії передбачено 500 DJI Mavic 3Е та розвідувальні дрони. Ще будуть передані 300 ударних FPV-дронів Phoenix 03 Heavy UCAV, які уражають пункти спостереження, бліндажі та бронетехніку.

Ще передадуть ЗСУ 40 ударних коптерів Vampire. Ці БпЛА працюють з навантаженням до 15 кг та можуть знищувати ворога навіть у суцільній темряві.

  • Фонд “Повернись живим” днями отримав першу партію у понад 5 тисяч FPV-дронів, які вдалося закупити за донати у межах “Операції “Єдність”. Усі їх передадуть Силам оборони, зокрема підрозділам Територіальної оборони та спецпризначенцям ЦСО “А2 СБУ.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.