ЗСУ уразили аеродроми окупантів у Луганську та Бердянську

Джерело: СтратКом ЗСУ, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат для “Радіо Свобода

Уночі 17 жовтня українські війська вразили аеродроми російських загарбників у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську.

За даними СтратКому, Україна завдала успішних ударів по гелікоптерах та обладнанню аеродромів російських окупантів поблизу тимчасово окупованих Луганська та Бердянська.

Речник Повітряних сил у коментарі ЗМІ зауважив, що ураження ворожих аеродромів є важливим для України, оскільки там базуються гелікоптери, які працюють поруч з лінією фронту і можуть вражати українську військову техніку.

Водночас, що вдалось знищити ЗСУ під час ударів, Ігнат не уточнив.

“Ворог намагається вертольоти тримати ближче до лінії бойового зіткнення, як це було у Чорнобаївці. І тут Луганськ, Бердянськ це безпосередньо не далеко від лінії фронту… На жаль, в окупантів вертолітна техніка більш сучасна, більш сучасне озброєння. Є протитанкові керовані ракети з великою дальністю застосування. Вертольоти працюють постійно власне 10+ кілометрів від лінії бойового зіткнення. Тому ураження такої техніки є цілком важливим для нас”, – пояснив Ігнат.

Він додав, що аби захистити усі важливі для Росії об’єкти, військове командування РФ повинне мати достатню кількість засобів ППО, а це “не завжди вдається”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.