Зловмисники виманили у матері загиблого військового 7,5 мільйона гривень

Джерело: Нацполіція

Поліція Закарпаття затримала одного з організаторів масштабної шахрайської мережі, зловмисники якої виманили у матері загиблого військовослужбовця 7,5 мільйона гривень.

Оперативники кримінальної поліції спільно з кіберполіцією Головного управління Нацполіції в Закарпатській області провели спецоперацію із затримання 35-річного зловмисника, який є одним з організаторів шахрайської схеми, за якою аферисти виманили у 49-річної переселенки з Донецької області, матері загиблого військовослужбовця, 7,5 млн гривень.

Затримання поліціянти здійснили у Києві, за силової підтримки бійців КОРДу.

Кошти, які зловмисники виманили у жінки, вона отримала від держави у зв’язку зі смертю сина, який воював з російськими окупантами.

Коли жінка отримала кошти, до неї почали телефонувати невідомі. Під час розмов вони запевняли потерпілу, що не потрібно тримати гроші в українських банках, оскільки вони скоро збанкрутують.

Шахраї рекомендували жінці покласти гроші на рахунок у фінансову установу за кордоном і пропонували свою допомогу у цьому.
Потерпіла погодилася на таку пропозицію та поклала 5 мільйонів гривень на криптогаманець, створений зловмисниками.

Через деякий час вона захотіла зняти частину коштів із рахунку, однак шахраї повідомили, що ці кошти арештовані і для того, щоб їх розблокувати, потрібно перерахувати їм на рахунки ще певну суму грошей.

Надалі, кількома переказами, потерпіла перерахувала шахраям ще 2,5 мільйона гривень. Після цього зв’язок із шахраями обірвався.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.