Підозрюваний у несплаті податків нардеп запропонував встановити «День подяки Богові»

Джерело: Картка законопроєкту

16 жовтня у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня – День подяки Богові, за відповідним поданням народного депутата від Рівненщини Віктора М’ялика.

Відповідно до пояснювальної записки, за дату святкування пропонують день традиційного завершення збору врожаю – в останню неділю вересня.

У цей день кожний матиме особливу нагоду звернутися до Всевишнього з молитвою про очищення від гріхів і духовне зцілення, з подякою про добробут і добрі врожаї у нашій країні, з проханням про збереження миру, єдності та незалежності нашої держави, – мовиться у поясненні.

Як пояснив депутат, “ідея вдячності Богу і ближньому – це ознака високої культури, духовності та економічного процвітання нації”.

Передбачається, що започаткування свята не потребує виділення додаткових коштів з державного бюджету та не виділяє додаткового вихідного дня.

Зауважимо, рух “Чесно” нагадує, що у 2021 році М’ялику повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків на суму понад 97 млн грн. За даними слідства, М’ялик розпочав будувати нерухомість у 2012 році, ще до того, як офіційно почав підприємницьку діяльність.

Після зведення житлових будинків він зареєстрував на себе більше ніж 1200 квартир, які продавав через довірену особу як особисте майно, тобто сплачуючи податок у розмірі 5% замість 18%.

Згідно з декларацією М’ялика за 2019 рік, він володів понад 150 квартирами різної площі, десятками нежитлових приміщень, паркомісць та гаражів.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання по 155 округу (Рівненська область) як безпартійний самовисуванець. Згодом приєднався до депутатської групи “За майбутнє”. Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.