Донеччина: за добу росіяни завдали 15 ударів по області, пошкоджено цивільні об’єкти

Джерело: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

Протягом доби російські армійці обстріляли 8 населених пунктів у Донецькій області, внаслідок чого пошкоджено 47 цивільних об’єктів.

Під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Українськ, смт Курдюмівка, Неліпівка, села Довга Балка, Предтечине, Торське, Юр’ївка.

Проти мирного населення росіяни застосували авіацію, БпЛА, РСЗВ “Ураган”, артилерію.

Зображення: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

Внаслідок ворожих атак пошкоджено 47 цивільних об’єктів – 33 житлових будинки, продуктовий склад, дошкільний заклад, музичну школу, підприємство, господарчі споруди, трансформатор, автотранспорт, ЛЕП.

З “Ураганів” та артилерії російські війська накрили Українськ. Пошкоджено щонайменше 19 приватних і 8 багатоквартирних будинків, об’єкти соціальної інфраструктури, підприємство, господарчі споруди, трансформаторну підстанцію.

Авдіївку росіяни атакували з авіації та артилерії. Зруйновано 5 приватних осель.

З артилерії окупанти били по Неліпівці, снаряди влучили у приватний будинок.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.