Залужний відвідав українських захисників на Авдіївському та Купʼянському напрямках

Джерело: Валерій Залужний/Facebook

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що на війні немає простих ділянок фронту. Український генерал приїхав до військових, котрі мужньо тримають оборону на Авдіївському та Купʼянському напрямках. Зокрема обговорили першочергові потреби підрозділів.

На війні немає простих ділянок фронту. Є тільки ті, де складніше. Зараз — це Авдіївка. Тут противник не полишає спроб прорвати нашу оборону та оточити місто. Ворог активно застосовує штурмові підрозділи, кидає велику кількість бронетехніки, використовуючи авіацію та артилерію. Попри все, наші воїни продовжують героїчно відбивати атаки, знищуючи живу силу та техніку противника, — наголосив Залужний.

Генерал повідомив, що спільно з командувачами і командирами бригад, які виконують завдання на Авдіївському напрямку, визначили послідовність кроків з урахуванням постійної зміни оперативної ситуації та обговорили першочергові потреби підрозділів.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що також провели роботу й на Купʼянському напрямку, де окупанти продовжують наступальні дії.

Наші хлопці та дівчата міцно тримають оборону у надскладних умовах. Дякую кожній бригаді, усім захисникам, хто в бою за Україну. Разом — до Перемоги!, — зазначив Залужний.

8 липня координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Сполучені Штати Америки станом на сьогодні не планують скасовувати обмеження для Сил оборони щодо ударів американською зброєю вглиб території Росії.

Громадська організація “Зоопатруль Україна”, котра займається порятунком тварин з небезпечних і деокупованих регіонів країни, повідомила про втрату одного зі своїх підопічних внаслідок масованої ракетної атаки РФ. У притулку помер пес на прізвисько Лабрадор, у нього не витримало серце.

8 липня, близько 10-ї ранку російські війська завдали комбінованого ракетного удару по Україні із використанням ракет повітряного, морського та наземного базування. Силам ППО вдалося збити переважну більшість ворожих цілей.

Офіс Генерального прокурора передасть всі наявні матеріали та докази, повʼязані із масованою атакою РФ 8 липня до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду. 

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко після масованого російського удару по Україні 8 липня закликав міжнародну спільноту визнати главу РФ Володимира Путіна злочинцем, а російський режим – терористичним.