Британські розвідники проаналізували, як на окупантів вплине удар ЗСУ по аеродромах на ТОТ

Джерело: міноборони Великої Британії

У британській розвідці проаналізували удари ЗСУ по аеродромах військ РФ у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську, який було завдано 17 жовтня ракетами ATACMS.

Хоча масштаби збитків поки що не підтверджені, ймовірно, дев’ять російських військових вертольотів у Бердянську та п’ять у Луганську були знищені.

“Враховуючи те, що безпосередня авіаційна підтримка російських літаків на сьогодні була дуже поганою, російські оборонні лінії почали більше сподіватись на гелікоптери перед обличчям українського контрнаступу”, – наголосили розвідники.

Бердянськ використовувався окупантами як основна передова оперативна база на південній осі, що забезпечує як матеріально-технічне забезпечення, так і наступальну/оборонну спроможність.

Якщо втрата 9 гелікоптерів у Бердянську буде підтверджена, цілком ймовірно, що це вплине на здатність військ РФ як захищати, так і здійснювати наступ на даній ділянці фронту.

“Враховуючи нинішнє навантаження на російське військове виробництво, підтверджену втрату будь-яких літальних апаратів буде важко компенсувати в коротко- та середньостроковій перспективі”, – додали фахівці.

Ця втрата також, ймовірно, створить додатковий тиск на російських пілотів і літаки, які вже майже напевно страждають від бойового виснаження та проблем з обслуговуванням через непередбачену затяжну кампанію.

“Існує реалістична ймовірність того, що цей удар змусить Росію знову перенести свої операційні бази та вузли управління далі від лінії фронту, збільшивши навантаження на логістичні ланцюги”, – резюмували у британській розвідці.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.