В Києві відбулася церемонія нагородження службових собак ДСНС

Джерело: ДСНС України

У Києві відбулася церемонія нагородження чотирилапих захисників.

Громадська організація “Кінологічна спілка України” вже вдруге організовує церемонію відзначення чотирилапих героїв. У цьому році серед відзначених також були представники Кінологічної служби ДСНС разом зі своїми вихованцями.

Фото: ДСНС України

У категорії “За рятування життя” визнано заслуги рятувальника-кінолога з Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС Ольги Бібікової та її службову собаку епаньйол-бретон на ім’я “Ніндзя”, а також відзначено кінолога з Головного управління ДСНС у Чернігівській області Олексія Мандрика і його службову собаку – бельгійську вівчарку на ім’я “Лангур”.

У номінації “Пошук вибухових речовин” відзначено начальника відділення спеціальних мінно-пошукових робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС Олександра Журіда і його німецьку вівчарку “Харті”.

За оцінками аналітиків, удар ЗСУ по складу ракет і боєприпасів поблизу міста Торопець Тверської області змусить російське командування переглянути та реорганізувати систему матеріально-технічного забезпечення своєї армії.

Українські сили досягли успіхів під Сватовим на Луганщині, але ворог продовжує наступальні дії на Донеччині, намагаючись прорвати оборону ЗСУ.

У Центрі національного спротиву повідомили, що президент РФ Володимир Путін видав указ, котрий передбачає “соціальні гарантії” тим росіянам, які переїдуть на тимчасово окуповані території України. 

У ніч на 23 вересня російські війська атакували  Запоріжжя. Згідно з інформацією голови Запорізької ОВА Івана Федорова, поранення дістали п’ятеро осіб.

Над Балтійським морем 20 і 21 вересня виявили шість російських винищувачів без увімкнених транспондерів. Латвія підняла в небо літаки Eurofighter для їхнього супроводу.