Львівська церква просить видалити кліп Жадана та Соловій за «антихристиянські цінності»

Джерело: Букви

20 жовтня співачка Христина Соловій та музикант і соліст гурту “Жадан і Собаки” Сергій Жадан випустили новий кліп на пісню “Серце”, зйомки якого частково відбувалися у храмі святого Андрія у Львові.

Через кілька годин після виходу кліпу, який автори назвали “маніфестом любові до світу”, представники парафії святого Андрія, отців Василіян УГКЦ закликали музикантів видалити відео з мережі.

“Ми вже звернулися до них з проханням про видалення даного кліпу, оскільки він пропагує антихристиянські цінності та порушує суть та сценарій кліпу, про який ми наперед були поінформовані”, — заявили вони на сторінці у Facebook.

Ймовірно, обурення представників церкви викликали кадри із поцілунками одностатевої пари.

Підтримав звернення парафії також ієромонах УГКЦ, отець Юрій Бойко. Він записав відео, у якому пояснив, які саме, на його думку, антихристиянські цінності було порушено.

Він виокремив кадр, де цілуються дві дівчини, через який звинуватив співаків у “пропаганді ЛГБТ”.

“Це натяк на те, що любов є різносторонньою. Це пряма, але символічна підтримка ЛГБТ-ідеології, гендерної ідеології. Тобто показано любов, в лапках, двох дівчат”, – наголосив він.

Варто зазначити, у коментарях під кліпом в YouTube глядачі залишають здебільшого схвальні відгуки, ба більше, вітають українську церкву з тим, що вона йде в ногу з часом.

Однак є й негативні коментарі.

“Ганьба. Вийшло на межі моралі. Вже й українська культура знайшла місце для цього бруду. Боляче”, – пишуть деякі користувачі.

Самі артисти поки не прокоментували звернення парафії та вимогу видалити кліп.

  • Українська співачка Христина Соловій організувала благодійний концерт у Києві, аби зібрати кошти для допомоги нашим армійцям. Попри те, що у результаті вона зібрала понад 100 тисяч гривень, увагу низки користувачів соцмереж привернуло вбрання виконавиці — коротка сукня яскравого червоного кольору.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.