Німеччина виділить ще 200 млн євро на відновлення України

Джерело: Augsburger Аllgemeine

Державний секретар Міністерства економіки Німеччини Йохен Флясбарт під час візиту до України повідомив, що Німеччина виділить додаткові 200 мільйонів євро на відновлення України.

За даними видання, гроші будуть спрямовані на освіту, охорону здоров’я та постачання питної води, а також на реконструкцію міст.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Німеччина спрямувала на підтримку українців близько мільярда євро.

“Продуктивна дискусія з Йохеном Флясбартом. Ми розглянули основний прогрес у нашій співпраці та обговорили потенційні плани. Серед головних тем: організація Ukraine Recovery Conference 2024 року в Берліні, впровадження більш енергоефективних і екологічно чистих технологій під час реконструкції України, розширення та зміцнення нашої спільної роботи через Multidonor Coordination Platform”, – повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Twitter.

Безпритульні тварини мешкають майже у кожному дворі й нерідко місцеві мешканці можуть їх підгодовувати. Однак…

Під час обшуків у лікарки з Житомира, яку підозрюють у причетності до схеми з надання фіктивних інвалідностей для ухилення від мобілізації, правоохоронці вилучили понад 4,4 мільйона гривень.

Український режисер та командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов опублікував допис у соціальних мережах, де висловив своє бачення щодо поточної ситуації на фронті та в суспільстві. Він наголосив, що терміни “перемога” в публічному просторі дедалі частіше замінюються на “перемовини”, а “мобілізацію” замінили “економічним бронюванням.

Новим командиром 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців став полковник Олександр Охріменко. Він замінив на цій посаді полковника Івана Вінніка, який керував бригадою під час важливих боїв на фронті.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив про свою категоричну незгоду з можливим вступом України до НАТО. За його словами, під час його перебування на посаді, він не допустить ратифікації цього рішення словацьким парламентом.