Росія вчинила в Україні вже 2500 екологічних злочинів, — Свириденко

Джерело: Юлія Свириденко під час конференції, передає Укрінформ

Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час конференції United for Justis.United for Nature заявила, що від початку повномасштабного вторгнення Росія вчинила 2500 екологічних злочинів в Україні.

“Війна триває, і Росія продовжує скоювати злочини, завдаючи шкоди щодня… 2500 екологічних злочинів задокументовано”, – сказала вона.

За її словами, кожен день війни – це приблизно 120 мільйонів євро завданих збитків.

“Вони жорстоко вбивають українців, вони руйнують наші міста і села, вони винищують наші ліси, наші великі природні ресурси, поля і озера. Вони мінують дороги і споруди, мінують систему водопостачання”, – зазначила Свириденко.

Міністерка економіки повідомила, що підрив Каховської ГЕС призвів до катастрофічних наслідків для людей та екології.

“Мільйон українців втратили доступ до питної води, 100 тисяч мешканців у 80 населених пунктах постраждали від підтоплення, 140 тисяч – залишилися без світла”, – сказала вона, додавши, що відновлення природи не може розпочатися без розмінування.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…