Юристка Трампа визнала свою провину в незаконному втручанні у виборчий процес

Джерело: АР

Юристка Сідні Пауел визнала свою провину у незаконному втручанні у виборчий процес для зміни результатів голосування на користь тодішнього президента США Дональда Трампа.

“Вона визнала себе винною у вчиненні шести злочинів, які стосувалися змови з метою навмисного втручання у виконання виборчих обов’язків”, – йдеться в матеріалі.

Як розповіли у виданні, мова йде про президентські вибори США 2020-го року в штаті Джоржія, результати яких були критично важливими для Дональда Трампа.

“У межах угоди, вона відбуде шість років випробувального терміну, виплатить штраф у розмірі 6 тисяч доларів й напише лист-вибачення до штату Джорджія та його мешканців. Вона також зробила заяву для прокурорів й погодилися правдиво свідчити проти співвідповідачів під час майбутніх судових процесів”, – мовиться в повідомленні.

За словами співрозмовників агентства, визнання Пауел провини та згода на співпрацю зі слідством робить її найбільш високопоставленою особою, яка допомагає прокуратурі розслідувати намагання Трампа змінити результати виборів.

“Її співпраця у справі й участь у стратегічних перемовинах загрожує викриттям колишньому президенту та дає розуміння того, що він говорив й казав у критично важливий період після виборів”, – зазначили у виданні.

Справа про втручання у вибори: Трампу висунули звинувачення за 13 пунктами, включаючи порушення закону про рекет, схиляння державного службовця до порушення присяги, змову з метою видати себе за державного службовця, змову з метою підробки документів першого ступеня та змову з метою подання фальшивих документів.

Розслідування було розпочато після витоку аудіо з телефонної розмови в січні 2021 року, під час якої Трамп закликав держсекретаря Джорджії Бреда Раффенспергера поставити під сумнів дійсність тисяч бюлетенів і сказав, що хоче ”знайти” голоси, щоб скасувати вибори в штаті 2020 року.

  • 26 вересня суд у США визнав Дональда Трампа винними у справі про шахрайство за цивільним позовом генеральної прокурорки штату Летиції Джеймс. Зазначається, що експрезидент США роками вдавався до маніпуляцій, будуючи імперію нерухомості.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.