Із низки населених пунктів Херсонщини оголосили примусову евакуацію дітей

Джерело: пресслужба Мінреінтеграції

На тлі складної безпекової ситуації на Херсонщині Херсонською ОВА схвалено примусову евакуацію 802 дітей із 23 населених пунктів. Її проведуть із Бериславського, Каховського, а також Херсонського районів.

Зазначається, що евакуація здійснюється безплатно залізничним та автобусним транспортом, зокрема до Хмельницької, Миколаївської, Одеської, Львівської областей. Окрім цього, близько 100 дітей планується заселити в один із санаторіїв Івано-Франківської області.

У більш безпечних регіонах евакуйовані діти в супроводі одного з батьків або ж законного представника будуть забезпечені виплатами, безплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо, — мовиться у повідомленні.

У Мінреінтеграції зазначили, що для здійснення евакуації з Херсонщини розгорнуто три збірні пункти евакуації та пʼять приймальних пунктів евакуації.

Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук висловила подяку усім причетним до процесу евакуації, а також закликала міжнародні організації допомогти Херсонщині з евакуаційним транспортом (спеціальними машинами-капсулами для евакуації).

У пресслужбі нагадали, що з питань евакуації потрібно звертатися до представників місцевої влади, зокрема за телефоном гарячої лінії: 0 800 330 951. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.