Під час наступу РФ покладається на підрозділи «Шторм-Z» – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

Британські розвідники зауважили, що під час локальних наступальних операцій в основному РФ покладається на підрозділи “Шторм -Z”.

За даними фахівців, ці підрозділи, з чисельністю роти, імовірно були введені на службу у 2022 році. Можливо, що спершу Росія хотіла зробити ці підрозділи відносно елітними, які б перехоплювали тактичну ініціативу окупантів.

Проте принаймні з весни 2023 року “Шторм -Z” фактично перетворився на штрафні батальйони, укомплектовані засудженими та регулярними військами на дисциплінарних стягненнях.

Кілька облікових записів свідчать про те, що підрозділи мають найнижчий пріоритет для матеріально-технічної та медичної підтримки, хоча неодноразово отримують наказ йти в атаку.

“Російські війська часто вели ефективну оборону. Однак наявність “Шторм -Z” підкреслює надзвичайні труднощі, які відчуває Росія у створенні бойової піхоти, здатної проводити ефективні наступальні операції”, – наголосили фахівці.

  • ЗС РФ не припиняють штурми в районі Авдіївки (Донеччина). Водночас російські військові мають величезні втрати серед особового складу та техніки.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.