В американському Льюістоні сталась масова стрілянина: є десятки вбитих та поранених

Джерело: NBC News

В американському місті Льюістон (штат Мен) сталась масова стрілянина: чоловік відкрив вогонь по людях з рушниці. Відомо про 22 загиблих, ще десятки осіб – від 50 до 60 – зазнали поранень.

За даними місцевих правоохоронців, інцидент трапився близько 20 години за місцевим часом.

Невідомий чоловік відкривав вогонь щонайменше у трьох місцях Льюістона – на Годдард-роуд, Моллісон-Вей та у 500-му кварталі Лінкольн-стріт.

Після скоєного, чоловік втік на автомобілі, який згодом знайшли неподалік від міста Лісбон. Пошуки зловмисника тривають.

За даними поліції, стрілком може бути 40-річний Роберт Кард. Згідно з даними, Кард був інструктором із вогнепальної зброї.

Також за даними правоохоронців, нещодавно підозрюваний розповідав про проблеми з психічним здоров’ям, що чує голоси у голові. Більш того, не так давно він погрожував розстріляти базу Нацгвардії США.

За непідтвердженими даними, Роберт Кард влітку 2023 року два тижні пробув у психіатричній лікарні.

Про інцидент вже проінформований президент США Джо Байден.

  • Поліція Таїланду заарештувала 14-річного підлітка після стрілянини в торговому центрі в столиці Таїланду Бангкоку у вівторок, 3 жовтня, в результаті якої загинула щонайменше одна людина та ще п’ять зазнали поранень.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.

У ніч на 6 жовтня російські війська атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Загалом Сили оборони збили на території України 56 ворожих безпілотників та дві російські ракети.

На кінофестивалі EnergaCamerimage у Торуні, Польща, відбудеться світова прем’єра фільму “Іржа”, під час зйомок якого 3 роки тому Алек Болдвін смертельно поранив українську операторку Галину Гатчінс.

Поліція затримала у суботу, 5 жовтня, у Брюсселі шведську активістку Грету Тунберг після того, як вона разом із групою інших протестувальників заблокувала перехрестя.