«Це стає проблемою, яку ми повинні розв’язати» — прем’єр-міністерка Естонії про Угорщину

Джерело: The Guardian

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що Угорщина стає дедалі проблемнішою для Євросоюзу. Через Будапешт складніше зберігати єдність у блоці.

“Це стає проблемою, яку ми повинні вирішити. У нас і раніше були різні думки, і нам вдавалося зберігати єдність, але щодо Угорщини це стає дедалі складніше. Ми – Європейський Союз, у нас є правила, за якими ми ухвалюємо рішення”, – сказала вона.

Вона підкреслила, що Угорщина має погляди, які протилежні більшості в ЄС. Країна залишається поза межами єврозони, попри високу інфляцію.

Кая Каллас наголосила, що це Угорщина потребує Євросоюзу, а не навпаки.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.

У ніч на 6 жовтня російські війська атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Загалом Сили оборони збили на території України 56 ворожих безпілотників та дві російські ракети.

Аналітики Інституту вивчення війни вказують на те, що збільшення Росією фінансових стимулів навряд чи суттєво вплине на подолання обмежень у питанні мобілізованих.