Ізраїль назвав «жалюгідним» запрошення ХАМАС до Москви

Джерело: The Guardian

Ізраїль закликав Росію вислати прибувшу делегацію ХАМАС, заявивши, що їх запрошення до Москви було “жалюгідним”.

У заяві МЗС Ізраїлю мовиться, що ХАМАС — “терористична організація, гірша за ІДІЛ”.

Руки високопоставлених діячів ХАМАСу вкриті кров’ю понад 1400 ізраїльтян, які були вбиті, страчені та спалені, і вони відповідальні за викрадення понад 220 ізраїльтян, зокрема немовлят, дітей, жінок і людей похилого віку, — наголосили у заяві.

26 жовтня до РФ прибула делегація ХАМАСу, яку очолює заступник голови політбюро Абу Марзук.

Зауважимо, заступник голови політбюро ХАМАСу Муса Абу Марзук висловив “вдячність” РФ, зауваживши, що Москва “не дозволила США та Ізраїлю просунути резолюцію” під час засідання Ради безпеки ООН.

Згодом палестинське бойове угруповання ХАМАС заявило, що цінує заяву Росії, якою засуджено обстріли Сектору Гази Ізраїлем, і вітає “невтомні зусилля РФ” зупинити ці атаки.

Раніше стало відомо, що російські хакерські групи об’єдналися з бойовиками палестинського ісламського угруповання ХАМАС, щоб атакувати ізраїльські урядові сайти та ЗМІ.

19 жовтня канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що російський президент Володимир Путін – “цинічний” у своїх коментарях щодо цивільних жертв у результаті війни між Ізраїлем і ХАМАСом.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.