На Житомирщині відновили лікарню, яка була пошкоджена росіянами у перші місяці війни

Джерело: МОЗ України

У Житомирській області відновили лікарню, яка була пошкоджена російськими загарбниками у перші місяці повномасштабного вторгнення.

На початку березня минулого року внаслідок вибухової хвилі від ворожої ракети та снарядів, випущених по місту, було пошкоджено Коростенську центральну районну лікарню.

У медзакладі було вибито вікна на чотирьох поверхах у п’ятиповерховому центральному корпусі медичного закладу. Крім того, будівля лікарня потребувала поточного ремонту.

У відомстві зазначили, що Коростенська ЦРЛ – багатопрофільний медзаклад, де за рік можуть отримати медичні послуги 47 тис. мешканців регіону. Ліжковий фонд лікарні розгорнутий на 190 ліжко-місць.

Завдяки спільним зусиллям партнерів та коштом з резервного фонду державного бюджету у лікарні вдалося повністю замінити вікна на чотирьох поверхах та здійснити поточний ремонт.

Зараз медичний заклад продовжує працювати цілодобово, рятуючи життя та здоров’я жителів не лише області, а й внутрішньо переміщених осіб та захисників України.

За даними МОЗ, загалом від початку повномасштабної війни в Україні пошкоджено 1 455 об’єктів медзакладів та 190 – зруйновані вщент. 411 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 412 – відновлено частково.

При цьому на Житомирщині відновлено 24 об’єкти медзакладів, ще 18 об’єктів – відновлені частково.

Голлівудська акторка Джессіка Честейн зреагувала на масований ракетний обстріл України з боку РФ. Зокрема актриса зауважила, що відвідувала дитячу лікарню “Охматдит”, яку російські війська цілеспрямовано обстріляли 8 липня.

8 липня прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді вперше з початку повномасштабно війни Росії проти України відвідує лідера Кремля Володимира Путіна. Зауважується, що серед тем, які планують обговорити на зустрічі — вторгнення Росії в Україну.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 8 липня. З початку доби відбулося 108 бойових зіткнень.

Станом на вечір 8 липня, внаслідок російської ракетної атаки на дитячу лікарню “Охматдит” у Києві відомо про двох загиблих та понад 50 постраждалих.

Ввечері 8 липня президент Володимир Зеленський повідомив про наслідки масованого ракетного обстрілу росіянами території України, опублікувавши відповідні кадри. Він нагадав, що “стурбованість” не зупиняє російський терор.