У тимчасово окупованому Криму росіяни провалили план з мобілізації

Джерело: Центр національного спротиву

На тимчасово захопленому півострові Крим російські загарбники провалили план з мобілізації місцевого населення.

Мешканці Криму покидають півострів, втікаючи від мобілізації. Військкомати вже доповіли своїм керівникам, що план з примусового набору місцевих мешканців до військ окупантів не буде виконано.

З огляду на це, у Москві планують змінити керівництво військкоматів на російських гастарбайтерів й “почистити лави”, адже підозрюють місцевих працівників у саботажі.

Додамо, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей росіяни планують провести мобілізацію серед працівників місцевих окупаційних адміністрацій.

Окупанти вимагають від гауляйтерів надати дані про досвід служби серед військовозобов’язаних та перелік наявних резервістів. Подати списки мають до кінця жовтня.

За задумом РФ, служба в армії працівників адміністрацій має сприяти посиленню наративу щодо “вітчизняної війни”. У ЦНС зауважили, що при цьому Росії однаково вигідна смерть українців – незалежно від сторони, за яку вони воюють.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.