Окупанти обстріляли Херсонщину: є постраждалі та руйнування

Джерело: Офіс Генерального прокурора

Сьогодні, 27 жовтня, окупанти кілька разів обстріляли місто Херсон та область, внаслідок чого є постраждалі та руйнування.

Близько 16:00 окупанти з безпілотника скинули снаряд в одному з населених пунктів Бериславського району Херсонської області. 

Приблизно о 17:30 російські війська здійснили артилерійський обстріл цього ж району.

Також відомо, що о 18:25 окупанти поцілили у центр Херсона. Повідомляють, що від потужного вибуху “здригнулось все місто”. 

На цей час відомо, що легких поранень зазнали жінки віком 82, 76 і 49 років. Їм надали допомогу в лікарні. Подальше лікування – амбулаторне. 

Двоє чоловіків 54 років, а також херсонці 55 і 58 років зазнали множинних осколкових поранень. Проте ушкодження легкі, їм надано допомогу на місці. Від госпіталізації вони відмовилися. 

 На місці влучання зруйновано два приватних будинки, часткові руйнування – трьох, а 10 осель – пошкоджено.

Уряд Данії оголосив про черговий пакет допомоги Україні на суму 2,4 мільярда крон (350 мільйонів доларів).

Центр міжнародних інституційних порівнянь і міграційних досліджень при Інституті Ifo в Мюнхені провів опитування, яке свідчить, що близько 25% українських біженців у Європі не планують повертатися до України після війни.

Критичні помилки української влади і про те, як міжнародна підтримка допомогла уникнути катастрофи: колишній міністр…

Сьогодні, 18 жовтня, в Україну повернули тіла 501 полеглого українського військового.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.