Через негоду був пошкоджений найбільший прапор України – КМДА

Джерело: пресслужба Київської міської державної адміністрації

Внаслідок негоди 28 жовтня в Києві був пошкоджений найбільший прапор України. Проте заступник голови КМДА Вячеслав Непоп повідомив, що вже підготовлене запасне полотнище замість пошкодженого на флагштоку головного прапора України. 

“Через екстремальні погодні умови поривами вітру був пошкоджений найбільший прапор України – попри те, що напередодні його приспустили для збереження цілісності. Міцне вітростійке полотнище не витримало негоди, яка вирує у столиці. Однак на такі випадки ми і передбачили запасні елементи”, – сказав Непоп.

Зараз з флагштока зняли пошкоджені залишки прапора. 

Повідомляють, що новий прапор встановлять, щойно поліпшаться погодні умови.

В КМДА також зазначають, що споруда флагштока, висота якої майже 90 метрів, а вага 32 тонни, є найбільшою в Україні на сьогодні. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.